Werkwijze

Klaar voor de start?

Om goed voorbereid aan de intake te beginnen vraag ik je om van tevoren drie achtereenvolgende dagen een voedingsdagboekje bij te houden.  Daarnaast vul je een intake formulier in met onder anderen vragen over je persoonsgegevens, leefomstandigheden en medische- en dieetgeschiedenis.

Intake

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. In deze tijd neem ik de ingevulde formulieren met je door. We bespreken welke klachten er spelen en wat jouw doel is. Op basis van de informatie die hieruit volgt stel ik samen met jou een behandelplan op met een persoonlijk voedingsadvies dat het beste bij jou past. Het aanpassen van de voeding gaat in kleine stappen om het haalbaar te houden. Op deze manier heb jij de tijd om rustig aan de veranderingen wennen.

Daarnaast streef ik niet naar korte termijn veranderingen in het eetpatroon maar een levenslange gezonde leefstijl. 

 

En natuurlijk help ik je daar graag bij door:

  • Je bewust te maken van wat de veranderingen met jouw lichaam en geest doen

  • Het vergroten van jouw kennis op het gebied van voeding

  • Het bieden van praktische handvaten die jij eenvoudig in het dagelijks leven kunt gebruiken. 

Na dit eerste gesprek kun je meteen aan de slag met de eerste stappen van het behandelplan om vervolgens na ongeveer twee weken terug te komen om te jouw ervaringen te bespreken en nieuwe stappen te zetten. Ook kan je voorlichtingsmateriaal mee krijgen om de informatie thuis nog eens rustig na te lezen.

Vervolgconsulten

Een vervolgconsult duurt 30 minuten. Tijdens de vervolgconsulten bespreken we jouw ervaringen met de opgestelde doelen. Wat ging er goed en waar liep je tegenaan. Aan de hand van dit gesprek kunnen we de doelen bijstellen of nieuwe doelen opstellen om verder mee aan de slag te gaan. 

1/5

Inspiratie nodig?  Volg mij op Instagram!

Menu

Profielfoto Claudia

Mijn naam is Claudia Arkesteijn en ik ben natuurdietiste en  trotse eigenaresse van een klein fermenteerbedrijfje genaamd CLARK.

Ik maak kombucha, veganistische kimchi en soja-vrije tempeh (gemaakt van spliterwten) en wil deze lekkere en gezonde producten graag met de wereld delen.