Tarieven & vergoedingen

CLARK staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dieetkosten bij een geregistreerd diëtist worden jaarlijks 3 uur vergoed vanuit je basisverzekering (valt onder dieetvergoedingen). Deze kosten worden wel verrekend met je eigen risico indien die nog niet verbruikt is door andere zorg/medicatie. Sommige aanvullende polissen bij zorgverzekeraars vergoeden extra tijd bij dieetadviezen en dan gaat de begeleiding niet van je eigen risico af.

CLARK heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Dat betekend dat je de factuur eerst zelf ontvangt en betaald. Daarna kan je de rekening indienen bij jouw zorgverzekeraar voor vergoeding. Omdat CLARK ingeschreven staat in het kwaliteitsregister is het mogelijk de behandeling voor 75 tot 100% vergoed te krijgen. Het verschilt per verzekeraar hoeveel u vergoed krijgt. Neem eventueel vooraf contact op met je zorgverzekeraar om te controleren in hoeverre de begeleiding vergoed wordt.​

Tarieven 2017

Informatie over de tarieven

Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd. Met de directe tijd wordt het gesprek bedoeld. Met de indirecte tijd wordt voor- en nawerk bedoeld, zoals extra uitzoekwerk en het opstellen van het voedingsadvies.

 

Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD)

Sinds 1 augustus 2011 is de diëtist vrij toegankelijk geworden. Dit betekend  dat je geen verwijsbrief meer nodig hebt om toch een vergoeding te krijgen van jouw zorgverzekeraar. Hier doen helaas echter niet alle zorgverzekeraars aan mee en vragen sommigen toch om een verwijzing.  De diëtist kan door middel van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) zelf beoordelen of er met een behandeling gestart kan worden en/of het nodig is om alsnog langs de huisarts te gaan. Dit laatste kan nodig zijn als de klachten een mogelijke medische oorzaak hebben.''

Inspiratie nodig?  Volg mij op Instagram!

Menu

Profielfoto Claudia

Mijn naam is Claudia Arkesteijn en ik ben natuurdietiste en  trotse eigenaresse van een klein fermenteerbedrijfje genaamd CLARK.

Ik maak kombucha, veganistische kimchi en soja-vrije tempeh (gemaakt van spliterwten) en wil deze lekkere en gezonde producten graag met de wereld delen.