Rode linzensoep met zoete aardappel en geroosterde pompoenpitjes

Eigenlijk is dit een heel herfstig soepje. Maar omdat ik de zomer in Nederland zo vaak verwar met herfst vond ik het alweer tijd voor deze soep. 

Dit is echt een maaltijd voor als je wel iets gezonds wilt eten maar geen zin hebt om er uren aan te besteden en een enorme puinhoop te maken in je keuken. Door de linzen is deze soep rijk aan eiwitten en de zoete aardappel zorgt voor een hoopje vezels en complexe koolhydraten. Een goed vullende soep dus. Perfect voor als je de hele avond niet meer van de bank wilt komen. 

Wat?

- 1 ui in grove stukken

- 2 teentjes knoflook geplet

- 200 g rode linzen

- 1 grote zoete aardappel

- 1 tl komijn

- 500 ml groentebouillon

- handje pompoenpitten

• optioneel 1: tabasco, hot sauce, chilipoeder

• optioneel 2: klodder ongezoete sojayoghurt 

• optioneel 3: heel veel koriander

Hoe?

Verwarm een beetje olie in een soeppan en bak hierin de ui met de knoflook een paar minuutjes. Voeg de zoete aardappel en de komijn toe en bak nog een paar minuutjes. Doe vervolgens de linzen en de bouillon erbij en laat 20 minuutjes met het deksel op de pan pruttelen. Verwarm ondertussen een koekenpan en rooster hierin de pompoenpitjes ongeveer 3 minuutjes zonder olie of boter. Uitgeprutteld? Zet het vuur uit en pureer de boel met je staafmixer. Pas op dat het niet aan het plafond of in je haar komt te zitten. Serveer de soep met de pompoenpitjes en voeg eventueel een van de opties toe. Lekker met een knapperig broodje. Eetsmakelijk! 

Inspiratie nodig?  Volg mij op Instagram!

Menu

Profielfoto Claudia

Mijn naam is Claudia Arkesteijn en ik ben natuurdietiste en  trotse eigenaresse van een klein fermenteerbedrijfje genaamd CLARK.

Ik maak kombucha, veganistische kimchi en soja-vrije tempeh (gemaakt van spliterwten) en wil deze lekkere en gezonde producten graag met de wereld delen.