Kimchi is traditioneel gefermenteerde kool waarvan de oorsprong in Korea ligt. De oorsprong van Kimchi gaat minstens terug tot 37 voor Christus. Het is zo'n populair en cultureel belangrijk gerecht dat het tot nationaal gerecht van Korea is uitgeroepen. Elk gezin heeft zijn eigen familierecept, en dus er zijn duizenden verschillende soorten Kimchi. In traditionele bereidingen werd kimchi ondergronds opgeslagen in potten om het in de winter koel en bevroren te houden. Maar nu hebben veel Koreanen (en ikzelf) een speciale Kimchi-koelkast.

VEGAN

SUPER

GEZOND!

LEVENDE

BACTERIËN

KIMCHI

De fermentatie van de kool creëert allerlei levende bacteriën, vitaminen, vezels en antioxidanten. Het is gemaakt van verschillende groenten en bevat een hoge concentratie aan voedingsvezels, terwijl het maar weinig calorieën bevat. Eén portie bevat meer dan 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en caroteen. Kimchi is rijk aan vitamine A, thiamine (B1), riboflavine (B2), calcium en ijzer en bevat melkzuurbacteriën.

Vegan

De meeste kimchi die verkrijgbaar zijn in supermarkten zijn gemaakt met vissaus,gezouten garnalen, ansjovis of andere niet-veganistische toevoegingen.CLARK's kimchi is gemaakt zonder vis, garnalen of andere land- of zeedieren.

KIMCHI FUN FACT

''Tijdens de SARS-uitbraak in 2003 in Azië geloofden veel mensen dat Kimchi hen kon beschermen tegen infecties. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs was om deze overtuiging te ondersteunen, steeg de verkoop van kimchi met 40% '

UMAMI

BOM

Profielfoto Claudia

Mijn naam is Claudia Arkesteijn en ik ben natuurdietiste en  trotse eigenaresse van een klein fermenteerbedrijfje genaamd CLARK.

Ik maak kombucha, veganistische kimchi en soja-vrije tempeh (gemaakt van spliterwten) en wil deze lekkere en gezonde producten graag met de wereld delen. 

Inspiratie nodig?  Volg mij op Instagram!

Menu