Dadel•amandel•matcha energy balls

Ik heb dus al een tijdje een potje matcha poeder staan, ja echt uit Japan meegenomen! En ik heb er sinds ik het heb gekocht misschien 1x thee mee gemaakt. Het idee om dit mee te nemen was dus leuk, maar de uitvoering laat een beetje te wensen over. Ik wilde dus alles wat in Japan te krijgen was met matcha smaak thuis ook gaan maken, zoals matcha ijs, matcha brood, matcha cake, matcha latte. Tot op heden staat dat potje me helaas alleen maar een beetje zielig aan te staren. Gelukkig bestaat er zoiets als Pinterest! Na talloze tabbladen met recepten open te hebben gezet heb ik een aantal receptjes met elkaar gecombineerd en dit was de uitkomst. Dadel balletjes met amandel, kokos en matcha! Ze zijn supersnel klaar, en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig EN als kers op de matchabal.... ze zijn superlekker! Goed, ik ga hier geen ellendig lang verhaal ophangen dus dooooorrrr naar het recept.

Wat?

- 6 dadels

- 10 amandelen

- 1 el kokosrasp

- 1 tl matchapoeder + 1 tl om doorheen te rollen •

Hoe?

Zorg dat je de pitten uit de dadels hebt verwijderd anders gaat er hoe dan ook iets kapot.. of je blender, of je tanden. En gooi dan alles behalve de extra theelepel matcha in de blender. Mix tot alles goed gemengd is maar maak er geen puree van. Zorg ervoor dat er nog kleine stukjes amandel in zitten voor lekkere crunchies. Als je erg droge dadels hebt kan je ze van tevoren even weken in warm water of een beetje water toevoegen bij het mixen. Maak met natte handen 6 balletjes en rol ze door het resterende matchapoeder. Leg ze een uurtje in de koelkast om op te stijven of 10 minuutjes in de vriezer (voor de ongeduldige snackert). KLAAR!

• Mocht je nou geen matcha hebben, helaas, dan kan je deze balletjes niet maken. Neehoor je kan het ook gewoon weglaten, zonder matcha zijn ze nog steeds heel erg lekker!

Inspiratie nodig?  Volg mij op Instagram!

Menu

Profielfoto Claudia

Mijn naam is Claudia Arkesteijn en ik ben natuurdietiste en  trotse eigenaresse van een klein fermenteerbedrijfje genaamd CLARK.

Ik maak kombucha, veganistische kimchi en soja-vrije tempeh (gemaakt van spliterwten) en wil deze lekkere en gezonde producten graag met de wereld delen.